Gospodarka » Żywność
Zaproś lato do kuchni – przepis na pierogi z serem i jagodami z koktajlem truskawkowym od Jawo
|  | 
| Zobacz więcej zdjęć » | 
Posypane cukrem, polane śmietanką lub masłem – tak najczęściej podajemy pierogi nadziewane owocami. Dziś proponujemy równie szybką, a jednak zupełnie inną wersję tego słodkiego posiłku, którego podstawą są sezonowe dobra natury - pierogi z serem i jagodami z koktajlem truskawkowym.
Warto pamiętać, że truskawki doskonale oczyszczają organizm z toksyn, są niskokaloryczne, poprawiają przemianę materii oraz wygląd cery i włosów, a ze względu na dużą zawartość żelaza – chronią przed anemią. Są bogate w witaminy A, B1, B2, PP oraz wapń i fosfor, a przede wszystkim – są po prostu przepyszne.
Potrzebne składniki:
·        Pierogi z serem i jagodami JAWO 1 op.
 
 Koktajl:  
· 200 ml śmietany
· 200 ml kefiru
· 250 g truskawek
·        cukier do smaku 
 
 
 Przygotowanie:  
            Zamrożone pierogi wrzucać pojedynczo na 3 l posolonego wrzątku tak, by nie przerwać wrzenia. Gotować na wolnym ogniu ok. 10 minut. W tym czasie wszystkie składniki koktajlu dokładnie zmiksować. Do gotowego koktajlu dodać pokrojone, świeże truskawki. 
 Schłodzić do temperatury pokojowej (lub użyć po prostu zimnego kefiru i śmietany) i dodać do ugotowanych pierogów. Smacznego!   
więcej przepisów znajdziesz na www.jawo.pl
| Nadesłał:
            Kamila Nowakowska | 
 Sztuczna inteligencja zmienia pracę w terenie – AI na pierwszej linii
						Sztuczna inteligencja zmienia pracę w terenie – AI na pierwszej linii			 Zyxel Networks prezentuje bezhasłowe logowanie i zabezpieczenia oparte na sztucznej inteligencji
						Zyxel Networks prezentuje bezhasłowe logowanie i zabezpieczenia oparte na sztucznej inteligencji			 MODA PYTA O TOŻSAMOŚĆ I KORZENIE. FINALIŚCI KONKURSU ZŁOTA NITKA 2025 WYBRANI
						MODA PYTA O TOŻSAMOŚĆ I KORZENIE. FINALIŚCI KONKURSU ZŁOTA NITKA 2025 WYBRANI			
Komentarze (0)