Gospodarka » Żywność
Wiosenno-letnie warsztaty z dobrą wołowiną QMP
|  | 
| Zobacz więcej zdjęć » | 
W nadwiślańskim ogrodzie restauracji Boathouse dania przygotowywali uczestnicy kulinarnych warsztatów z Grzegorzem Łapanowskim, zorganizowanych w ramach programu „QMP – wołowina zawsze dobra”.
Zanim noże i patelnie poszły w ruch, dziennikarze, blogerzy oraz goście specjalni zaproszeni na plenerowe letnie gotowanie, poznali bohaterkę spotkania, czyli dobrą wołowinę QMP. O tym, skąd się wzięła, czemu zawdzięcza swoją jakość oraz jak ją traktować, by wydobyć pełnię jej smaku, opowiadał prowadzący spotkanie, a zarazem ekspert programu „QMP – wołowina zawsze dobra”, Grzegorz Łapanowski. Jak na stuprocentowego miłośnika dobrego mięsa wołowego i specjalistę od kulinariów przystało, opowiadał z biglem, przyprawiwszy swój występ szczyptą humoru. 
Po przedstawieniu specjalnie na ten dzień przygotowanego menu, które otwierał stek z masłem estragonowym, a zamykał stir fry z wołowiną, pęczakiem i leśnymi grzybami, przyszedł czas na wspólne gotowanie. Przy stołach pełnych kuchennych akcesoriów, aromatycznych ziół i świeżych dodatków uczestnicy w skupieniu kroili, siekali, mieszali, nadziewali, doprawiali, łączyli składniki w nieraz zaskakujące kompozycje, korzystając z rad oraz zawodowego wsparcia kucharzy z ekipy Grzegorza Łapanowskiego. Krucha, soczysta i miękka wołowina QMP wdzięcznie poddawała się wszystkim kulinarnym zabiegom, zmieniając się w burgery, szaszłyki, kofty, carpaccio, a nawet sałatkę – w mocno warzywnym towarzystwie opiekanych pomidorów i karbowanych liści rzymskiej sałaty. 
Tempo pracy było iście ekspresowe, bo takie też jest letnie gotowanie: szybkie i oparte o proste receptury, niewymagające wielogodzinnego stania przy kuchennym blacie. 
W niecałe sześć kwadransów piknikowy stół czekający na gości w restauracyjnym ogrodzie wypełnił się kompletem dań z warsztatowego menu. W pysznym finale spotkania było wszystko to, bez czego udane warsztaty obejść się nie mogą: dobra energia, dobry apetyt, a przede wszystkim dobra wołowina QMP. 
Więcej o programie “QMP – wołowina zawsze dobra”:
http://www.kochamwolowine.pl/	
www.facebook.com/DobraWolowina
Redakcja CentrumPR informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja CentrumPR nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.
	| Nadesłał:
            MCConsultants | 
 Sztuczna inteligencja zmienia pracę w terenie – AI na pierwszej linii
						Sztuczna inteligencja zmienia pracę w terenie – AI na pierwszej linii			 Zyxel Networks prezentuje bezhasłowe logowanie i zabezpieczenia oparte na sztucznej inteligencji
						Zyxel Networks prezentuje bezhasłowe logowanie i zabezpieczenia oparte na sztucznej inteligencji			 MODA PYTA O TOŻSAMOŚĆ I KORZENIE. FINALIŚCI KONKURSU ZŁOTA NITKA 2025 WYBRANI
						MODA PYTA O TOŻSAMOŚĆ I KORZENIE. FINALIŚCI KONKURSU ZŁOTA NITKA 2025 WYBRANI			
Komentarze (0)