Gospodarka » Żywność
Totalna nowość od Kamis – marka stworzyła uniwersalne posypki we współpracy z Rozkosznym!
KAMIS, wiodący producent przypraw, od lat zachęca Polaków do eksperymentowania w kuchni i odkrywania nowych ulubionych połączeń smakowych. Teraz, marka postanowiła jeszcze bardziej zmotywować konsumentów i postawić na innowacje, wchodząc we współpracę z jednym z najpopularniejszych twórców kulinarnych – Michałem Korkoszem, którego większość zna jako Rozkosznego. W tej współpracy postawiono na uniwersalność, innowacyjność i oczywiście rozkosz. Tak powstała kompletna nowość na rynku: uniwersalne posypki KAMIS.
Cieszy nas nie tylko wprowadzenie na rynek zupełnie nowej kategorii produktów, ale także możliwość pracy z osobą, która autentycznie kocha gotowanie i odkrywanie smaków. Połączenie naszej ekspertyzy oraz wysokiej jakości składników z pasją i zaangażowaniem Michała pozwoliło stworzyć produkty, których smak i tekstura nadają rozkoszy każdemu gryzowi – mówi Urszula Jasińska, Senior Brand Manager.
Od zawsze chciałem, by każde danie było wyjątkowym doświadczeniem. Smak to podstawa, ale równie ważna jest tekstura, która potrafi dopełnić całość. Z tą myślą powstało rozkoszne chrupnięcie – moje autorskie posypki, które mają dodać daniom nie tylko smaku, ale i przyjemnej chrupkości. Cieszę się, że współpraca z KAMIS pozwoliła mi przenieść swoje marzenia na talerze Polaków i sprawić, by każde danie stało się jeszcze bardziej rozkoszne! – mówi Michał Korkosz.
Już za chwilę na sklepowych półkach pojawią się trzy autorskie posypki Rozkosznego, stworzone z myślą o tym, by wzbogacić smak i być zwieńczeniem dosłownie każdego dania. Posypka Bomba Umami to chrupiące połączenie intensywnych smaków inspirowane umami, czyli w wolnym tłumaczeniu „esencją wyśmienitości”. W składzie znajdziemy m.in. prażoną cebulkę, sos sojowy, borowiki, suszone pomidory i pieczony czosnek, a całość dopełniają ziarna słonecznika, sezamu i maku. Drugą pozycją jest Posypka Wędzone Chrupnięcie o lekko serowym aromacie, która łączy chrupiący słonecznik i czarnuszkę z wyrazistymi, wędzonymi nutami papryki, czosnku pieczonego i chili chipotle nadaje daniom nie tylko chrupkości, ale też dymnej głębi. Na koniec Posypka Bajglowa do wszystkiego czyli ukłon w stronę kultowej przyprawy „everything bagel” to rozkoszna interpretacja amerykańskiego klasyka wśród smaku, urozmaicona czosnkiem pieczonym i czarnuszką. Wystarczy szczypta tego bukietu aromatycznych nut smakowych, by przenieść się wprost do Nowego Jorku.
Wprowadzeniu nowości produktowych na rynek towarzyszy kampania digital w mediach społecznościowych. Już od 26 czerwca dzięki posypkom KAMIS x Rozkoszny każde, nawet najprostsze danie zamieni się w czystą rozkosz.
| Nadesłał:
            KD | 
 Na przekór masowości. Co o współczesnym designie mówi debiut MOTE podczas Warsaw Home & Contract
						Na przekór masowości. Co o współczesnym designie mówi debiut MOTE podczas Warsaw Home & Contract			 ROSNĄCA PODAŻ – CHĘTNYCH MNIEJ.  WYNIKI RAPORTU „PIERWOTNY RYNEK MIESZKANIOWY W ŁODZI 2025”
						ROSNĄCA PODAŻ – CHĘTNYCH MNIEJ.  WYNIKI RAPORTU „PIERWOTNY RYNEK MIESZKANIOWY W ŁODZI 2025”			 BLACK WEEKS w Komforcie. Rabaty do -30% na łazienki, podłogi, drzwi i kuchnie
						BLACK WEEKS w Komforcie. Rabaty do -30% na łazienki, podłogi, drzwi i kuchnie			 Komfort bierze listopadowe wyprzedaże w swoje ręce  – od koncepcji po realizację z AI
						Komfort bierze listopadowe wyprzedaże w swoje ręce  – od koncepcji po realizację z AI			 AkzoNobel zwiększa rentowność w III kwartale do 15,1%
						AkzoNobel zwiększa rentowność w III kwartale do 15,1%			
Komentarze (0)