Kultura » Kultura
Thermomix® wraz z blogerami świętuje 20-lecie
W pierwszym etapie uczestniczki przygotowały danie wytrawne. Tematyka oscylowała wokół potraw i produktów sezonowych. Ułatwieniem była możliwość wykorzystania urządzenia Thermomix. Oprócz makaronu dyniowego, na jurorskim stole zagościły też m. in. halibut z karmelizowaną marchwią, sosem sojowym i puree z mrożonego groszku oraz kus-kus z kalafiora z orzechami. Do dalszego etapu przeszły cztery blogerki, które zdobyły od jury najwięcej punktów.
Druga cześć polegała na przygotowaniu potrawy słodkiej. Autorki blogów: Czosnek w pomidorach, Dziękuję, było pyszne, Cooking for Emily oraz Niezły młynek przygotowały swoje wariacje na ten temat. Pierwsze miejsce zajęła propozycja Anny Kosterny-Kaczmarek – ciasto czekoladowe z chilli. Po ogłoszeniu wyników, wszyscy uczestnicy wydarzenia mogli razem z marką Thermomix® świętować 20-lecie przy jubileuszowym torcie.
Spotkanie w ramach Kulinarnych Rozgrywek Blogerów było doskonałą okazją do wymiany doświadczeń i wspólnego gotowania. Była to także szansa na konsultację z ekspertami w dziedzinie gotowania. Nie zabrakło oczywiście także dobrej zabawy.
Nadesłał:
Red.naczelny
|
Waterdrop oficjalnym partnerem turnieju Australian Open 2026
Pierniki z lukrem i czekoladą
Eleni Panagiotopoulou z SOFTSWISS wyróżniona tytułem Best AML Professional 2025
Triki oświetleniowe, które realnie ułatwiają życie
Komentarze (0)