Kultura » Kultura
Tajemnice kuchni hiszpańskiej w Galerii Mokotów
|  | 
| Zobacz więcej zdjęć » | 
Na sobotnich warsztatach będzie można dowiedzieć się wszystkiego o  tapas, czyli słynnych hiszpańskich przekąskach, zdobywających na świecie  coraz większą popularność. Ambasador Alei Smaków pokaże, jak  przygotować tapas, z których składników je przyrządzać i w jaki sposób  zestawiać je ze sobą, aby zrobiły najlepsze wrażenie na gościach. Jak  zapewnia Moran, w hiszpańskiej kulturze tapas to nie tylko sposób na  szybkie zabicie głodu, ale przede wszystkim przekąski, które sprzyjają  beztroskim spotkaniom towarzyskim o każdej porze dnia i nocy.
 		
 		Przyrządzanych na oczach Klientów Galerii Mokotów potraw będzie można  próbować, a sam Michel Moran opowie o zwyczajach kulinarnych Hiszpanii,  którą zna bardzo dobrze - chociaż dorastał we Francji, ma hiszpańskie  korzenie i od podszewki poznał tę pełną słońca, różnorodną kuchnię.
 		Hiszpańskie, gorące klimaty Akademii Kulinarnej podkreślą występy  tancerek ze szkoły Salsa Libre. Odbędą się także konkursy z nagrodami -  osoby, które wykażą się najlepszym refleksem i wiedzą na temat kuchni  hiszpańskiej, będę mogły zdobyć książki kucharskie autorstwa Michela  Moran i jego słynny fartuch.
 		
 		Zapraszamy na kulinarne show już w sobotę, 15 lutego, o godzinie 14:00 do Alei Smaków w Galerii Mokotów.    
    	
| Nadesłał:
            redakcja123 | 
 Sztuczna inteligencja zmienia pracę w terenie – AI na pierwszej linii
						Sztuczna inteligencja zmienia pracę w terenie – AI na pierwszej linii			 Zyxel Networks prezentuje bezhasłowe logowanie i zabezpieczenia oparte na sztucznej inteligencji
						Zyxel Networks prezentuje bezhasłowe logowanie i zabezpieczenia oparte na sztucznej inteligencji			 MODA PYTA O TOŻSAMOŚĆ I KORZENIE. FINALIŚCI KONKURSU ZŁOTA NITKA 2025 WYBRANI
						MODA PYTA O TOŻSAMOŚĆ I KORZENIE. FINALIŚCI KONKURSU ZŁOTA NITKA 2025 WYBRANI			
Komentarze (0)