Rozrywka » Święta
Świąteczna pascha Elżbiety Grycan
- Dla mnie osobiście pascha jest takim świetnym deserem świątecznym, który przygotowujemy tylko z okazji świąt wielkanocnych – mówi newsrm.tv Elżbieta Grycan. – Podstawą ciasta jest dobry ser, który trzeba długo ukręcać. Dodajemy do niego masło, cukier puder, żółtka i na koniec dodaje się bakalie. Mogą to być figi krojone, orzechy włoskie, migdały i daktyle. Bakalii powinno być sporo, żeby deser po przekrojeniu prezentował się efektownie.
Przygotowanie takiego ciasta może zająć nawet dwie godziny. Koniecznie należy także pamiętać o odpowiednim przygotowaniu bakalii. Niektóre trzeba wcześniej sparzyć lub namoczyć.
Źródło: Newsrm.tv
Nadesłał:
Karolina_n
|
Banki centralne rynków wschodzących stoją na rozdrożu
Grudniowa Magia bonusów w Grupie Murapol z pulą lokali z rabatami o wartości nawet 139 tys. zł
Sukces polskiej technologii. BikeID z cyfrowym znakowaniem rowerów wygrywa konkurs w Berlinie
Komentarze (0)