Gospodarka » Żywność
Słodka Impreza z Kajmakiem HELIO: Deser, który Zaskoczy Twoich Gości
|  | 
| Zobacz więcej zdjęć » | 
Sprawdź, jak łatwo go przygotować!
Kajmakowy deser w słoiczkach - składniki:
- 1 puszka kajmaku HELIO (ok. 400 g)
- 250 ml śmietanki 30% lub 36%
- 250 g mascarpone
- 100 g herbatników lub biszkoptów
- 1 łyżka kawy rozpuszczalnej (opcjonalnie)
- 1 łyžczka ekstraktu waniliowego
- Kakao lub starta czekolada do dekoracji
- Orzechy lub karmelizowane migdały (opcjonalnie)
Sposób przygotowania:
- Przygotowanie kremu kajmakowego - w misce ubij śmietankę na półsztywno. Dodaj mascarpone oraz kajmak HELIO, a następnie miksuj na gładki, jednolity krem. Na koniec dodaj ekstrakt waniliowy i delikatnie wymieszaj.
- Warstwowanie deseru - herbatniki lub biszkopty pokrusz na drobne kawałki. Jeśli lubisz kawowy akcent, możesz je skropić rozpuszczoną kawą. W słoiczkach układaj warstwy: pokruszone ciasteczka, krem kajmakowy i tak naprzemiennie, aż do wypełnienia naczynia.
- Dekoracja - wierzch deseru posyp kakao lub startą czekoladą. Dla dodatkowej chrupkości możesz dodać posiekane orzechy lub karmelizowane migdały.
- Chłodzenie - deser najlepiej smakuje po kilku godzinach w lodówce, gdy smaki się przegryzą, a konsystencja stanie się jeszcze bardziej aksamitna.
Ten prosty, a zarazem efektowny deser będzie gwiazdą Twojej imprezy! Dzięki kajmakowi HELIO nadaje się idealnie na każdą okazję - od rodzinnych spotkań po eleganckie przyjęcia. Koniecznie wypróbuj i zaskocz swoich gości słodkim akcentem!
Redakcja CentrumPR informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja CentrumPR nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.
	| Nadesłał:
            Ewick1 | 
 Na przekór masowości. Co o współczesnym designie mówi debiut MOTE podczas Warsaw Home & Contract
						Na przekór masowości. Co o współczesnym designie mówi debiut MOTE podczas Warsaw Home & Contract			 ROSNĄCA PODAŻ – CHĘTNYCH MNIEJ.  WYNIKI RAPORTU „PIERWOTNY RYNEK MIESZKANIOWY W ŁODZI 2025”
						ROSNĄCA PODAŻ – CHĘTNYCH MNIEJ.  WYNIKI RAPORTU „PIERWOTNY RYNEK MIESZKANIOWY W ŁODZI 2025”			 BLACK WEEKS w Komforcie. Rabaty do -30% na łazienki, podłogi, drzwi i kuchnie
						BLACK WEEKS w Komforcie. Rabaty do -30% na łazienki, podłogi, drzwi i kuchnie			 Komfort bierze listopadowe wyprzedaże w swoje ręce  – od koncepcji po realizację z AI
						Komfort bierze listopadowe wyprzedaże w swoje ręce  – od koncepcji po realizację z AI			 AkzoNobel zwiększa rentowność w III kwartale do 15,1%
						AkzoNobel zwiększa rentowność w III kwartale do 15,1%			
Komentarze (0)