Gospodarka » Żywność
Regiony dobrego smaku
|  | 
| Zobacz więcej zdjęć » | 
Kuchnia polska, od wieków pozostająca pod wpływem odmiennych kultur, do dziś wykazuje dużą różnorodność. Niestety, wraz z upływem czasu wiele spośród wyśmienitych potraw, które kiedyś królowały na polskich stołach, zostały nieco zapomniane. Aby zapobiec tej negatywnej tendencji kielecka spółdzielnia postanowiła zorganizować specjalne warsztaty kulinarne. „Regiony Dobrego Smaku” – bo taką nazwę będą nosić – zostały pomyślane jako seria spotkań pod okiem profesjonalnych szefów kuchni, mających na celu promocję produktów i dań regionalnych. 
Pierwsza impreza z tego cyklu odbędzie się w renomowanej kieleckiej restauracji „Łysogóry”. Poznamy i zgłębimy tajniki kuchni świętokrzyskiej będącej połączeniem tradycyjnej kuchni chłopskiej i szlacheckiej z domieszką kuchni etnicznych mniejszości narodowych zamieszkujących ten region np. żydowskiej. Aby wziąć udział w wydarzeniu, należy zapisać się za pośrednictwem serwisu Facebook (http://www.facebook.com/events/382222208530518/) do dnia 3 grudnia br. W warsztatach będzie uczestniczyć co 10-ta osoba, licząc od ostatniego zgłoszenia. 
    
    	
| Nadesłał:
            Publicon | 
 Sztuczna inteligencja zmienia pracę w terenie – AI na pierwszej linii
						Sztuczna inteligencja zmienia pracę w terenie – AI na pierwszej linii			 Zyxel Networks prezentuje bezhasłowe logowanie i zabezpieczenia oparte na sztucznej inteligencji
						Zyxel Networks prezentuje bezhasłowe logowanie i zabezpieczenia oparte na sztucznej inteligencji			 MODA PYTA O TOŻSAMOŚĆ I KORZENIE. FINALIŚCI KONKURSU ZŁOTA NITKA 2025 WYBRANI
						MODA PYTA O TOŻSAMOŚĆ I KORZENIE. FINALIŚCI KONKURSU ZŁOTA NITKA 2025 WYBRANI			
Komentarze (0)