Gospodarka » Żywność
PRZEPIS: Zupa śledziowa z czosnkiem z chilli OLE!
                ![]()  | 
        
| Zobacz więcej zdjęć » | 
Składniki:
· 4 płaty śledziowe (namoczone wcześniej w mleku)
· 500 ml wody
· 1 cebula
· 3 ziarna ziela angielskiego
· 2 liście laurowe
· 1 łyżka octu
· Czosnek w oleju z chilli OLE!
· 400 g kwaśnej śmietany 18%
· sól, pieprz
· ziemniaki
· posiekany szczypiorek
Cebulę siekamy, zalewamy wodą. Dodajemy ziele angielskie i liście laurowe. Zagotowujemy, po czym zmniejszamy ogień i gotujemy pod przykryciem ok. 15 min. Dodajemy ocet i studzimy, po czym wyjmujemy liście i ziele. Łączymy ze śmietaną. Śledzie kroimy na kawałki i dodajemy do zalewy.
 Odstawiamy do lodówki na min. 2 godziny. Doprawiamy i podajemy na zimno z usmażonymi ziemniakami i czosnkiem chilli. Całość posypujemy szczypiorkiem.  
Więcej na: https://bit.ly/3qTpTU1
		Nadesłał:
            Arni 
	 | 
	

						Domowy kisiel żurawinowy z malinami			
						Tenda Polska wprowadziła nowy Mesh Wi-Fi 7 i nową akcję cashbackową			
						Czy Polacy uprawiają jeszcze „grobing” i jaki wpływ ma na nas Dzień Wszystkich Świętych			
						Płatności powtarzalne BLIK dostępne w Credit Agricole			
Komentarze (0)