Gospodarka » Żywność
PRZEPIS: Zapiekana ryba z sosem pieczarkowym i Pasteną OLE!
                ![]()  | 
        
| Zobacz więcej zdjęć » | 
Składniki:
· 3-4 polędwiczki z dorsza
· 300 ml śmietanki 30%
· sok z ½ cytryny
· 1 cebula
· 1 ząbek czosnku
· 2-3 łyżki Pasteny pasty ze smażonych pieczarek OLE!
· świeży tymianek
· szczypta kurkumy
· sól, pieprz
· płatki migdałowe
· łyżka posiekanej pietruszki
Piekarnik nastawiamy na 200oC (góra-dół). Cebulę siekamy i podsmażamy na złoty kolor. Rybę myjemy, osuszamy. Doprawiamy solą i pieprzem, posypujemy świeżym tymiankiem. Śmietanę łączymy z Pasteną, pieprzem, sokiem z cytryny, kurkumą i podsmażoną cebulką. Rybę wkładamy do żaroodpornego naczynia, polewamy sosem, posypujemy płatkami migdałowymi i zapiekamy ok. 20 min. Gotową zapiekankę posypujemy posiekaną pietruszką.
		Nadesłał:
            Arni 
	 | 
	

						Domowy kisiel żurawinowy z malinami			
						Tenda Polska wprowadziła nowy Mesh Wi-Fi 7 i nową akcję cashbackową			
						Czy Polacy uprawiają jeszcze „grobing” i jaki wpływ ma na nas Dzień Wszystkich Świętych			
						Płatności powtarzalne BLIK dostępne w Credit Agricole			
Komentarze (0)