Gospodarka » Żywność
PRZEPIS: Cukinie z kaszą jaglaną i oliwkami czarnymi drylowanymi OLE!
                ![]()  | 
        
| Zobacz więcej zdjęć » | 
Składniki:
· 2 duże cukinie
· 150g kaszy pęczak (najlepiej ekologiczną)
· Oliwki czarne drylowane OLE!
· Pomidorki koktajlowe
· 1 Cebula
· 1 kostka sera mozzarella
· 1 małe opakowanie drobnych pieczarek
Przygotowanie:
Kaszę jaglaną płuczemy i gotujemy w osolonej wodzie. Cukinie kroimy na pół i wydrążamy środek 
 (jak na zdjęciu). Cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy. Pieczarki kroimy na pół (jeśli są duże to kroimy w plasterki). Dodajemy do cebulki i smażymy, aż pieczarki będą przyrumienione.   
Dodajemy kaszę i wszystko dokładnie mieszamy. Do środka cukinii wkładamy kaszę z warzywami, dodajemy na wierzch oliwki i pokrojone pomidorki. Całość posypujemy startą mozzarellą. Pieczemy 
 w 180 stopniach przez ok. 20 minut. Jeśli wierzch jest za mało podpieczony na koniec przestawiamy 
 na funkcje grillowania.  
		Nadesłał:
            Arni 
	 | 
	

						Domowy kisiel żurawinowy z malinami			
						Tenda Polska wprowadziła nowy Mesh Wi-Fi 7 i nową akcję cashbackową			
						Czy Polacy uprawiają jeszcze „grobing” i jaki wpływ ma na nas Dzień Wszystkich Świętych			
						Płatności powtarzalne BLIK dostępne w Credit Agricole			
Komentarze (0)