Gospodarka » Żywność
Pikantne prażone pestki dyni na jesienne wieczory
|  | 
| Zobacz więcej zdjęć » | 
Pochodzą one z upraw ekologicznych i są skarbnicą mikro- i makroelementów. Dzięki temu stają się niezwykle wartościowym produktem, który nie tylko wzbogaci smak przygotowywanych potraw, ale stanowią też zdrową i naprawdę smaczną, samodzielną przekąskę. Pestki dyni to źródło: białka, potasu, fosforu, magnezu, cynku, żelaza, miedzi, witaminy E, tiaminy, ryboflawiny, folianów i błonnika.
Czy znasz już przepis na pikantne, prażone pestki dyni? Jeśli nie, to teraz jest najlepsza okazja do jego poznania! Jesienne wieczory w gronie najbliższych już nigdy nie będą smakować tak samo.
 Składniki: 
Pestki dyni, ulubiona pikantna przyprawa np. papryka ostra, łyżeczka soli, pół łyżeczki pieprzu, 2 łyżki oliwy z oliwek
Przygotowanie:
Na rozgrzaną patelnie wsyp pestki dyni i praż je około 2 minut, cały czas mieszając. Następnie wsyp wszystkie wybrane przez Ciebie ostre przyprawy i mieszaj na patelni przez kolejne dwie minuty. Całość polej oliwą z oliwek. Praż ok. 2 minut. Tak przygotowane pestki dyni najlepiej podawać jako samodzielną przekąskę lub dodatek do sałatek. Smacznego!
| Nadesłał:
            marta.skibinska@efektpr.pl | 
 Sztuczna inteligencja zmienia pracę w terenie – AI na pierwszej linii
						Sztuczna inteligencja zmienia pracę w terenie – AI na pierwszej linii			 Zyxel Networks prezentuje bezhasłowe logowanie i zabezpieczenia oparte na sztucznej inteligencji
						Zyxel Networks prezentuje bezhasłowe logowanie i zabezpieczenia oparte na sztucznej inteligencji			 MODA PYTA O TOŻSAMOŚĆ I KORZENIE. FINALIŚCI KONKURSU ZŁOTA NITKA 2025 WYBRANI
						MODA PYTA O TOŻSAMOŚĆ I KORZENIE. FINALIŚCI KONKURSU ZŁOTA NITKA 2025 WYBRANI			
Komentarze (0)