Gospodarka » Żywność
Koniec z nudą na talerzu
![]() |
Zobacz więcej zdjęć » |
Warto włączyć ją do menu przede wszystkim ze względu na zawartość cennych dla funkcjonowania ludzkiego organizmu wartości odżywczych. Dodatkowo jej zaletą jest wyjątkowo słodkawy charakterystyczny smak.
Chipsy, a może frytki?
Kalarepa sprawdzi się w obu postaciach. Pozwoli przygotować smaczną i co ważne mniej kaloryczną wersję tradycyjnych przekąsek, a frytki będą także dobrym dodatkiem do obiadu. Jak je zrobić? Wystarczy pokroić warzywo w słupki, wymieszać z oliwą z oliwek i posypać ulubionymi przyprawami, piec ok. 40-50 minut.
Do wykonania chipsów wystarczy zetrzeć kalarepę na tarce, następnie dodać drobno pokrojony ser żółty, odrobinę oleju oraz sól i pieprz. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać i uformować na cienkie (ok.5mm) placki. Czas pieczenia to tylko 25-30 min – wówczas chipsy nabiorą złotego koloru.
W towarzystwie sosów
Na stole z frytkami i chipsami nie może zabraknąć dipów! W tej roli świetnie sprawdzą się Sosy Kieleckie, które powstają według tradycyjnych receptur z najwyższej jakości składników. WSP Społem w swojej ofercie posiada kilka wariantów smakowych: hamburgerowy, amerykański i czosnkowy. Ich wyśmienity smak i delikatna konsystencja z pewnością doskonale skomponują się z kulinarnymi wariacjami z kalarepy. Osoby preferujące tradycyjne dodatki mogą sięgnąć po ponadczasowe przyprawy takie jak Majonez i Ketchup Kielecki.
Z przyprawami od WSP Społem jest zawsze pysznie!
Komentarze (0)