Gospodarka » Żywność

Kokosowa owsianka twarogowa

Kokosowa owsianka twarogowa
Zobacz więcej zdjęć »
Kokosowa owsianka twarogowa to doskonały sposób na smaczne i sycące śniadanie. Połączenie prażonych płatków owsianych, wiórków kokosowych i twarogu sprawia, że jest jednocześnie delikatna i aksamitna.

Słodycz miodu i świeżość sezonowych owoców dopełniają całość, tworząc idealną kompozycję na początek dnia.

Składniki (2-3 porcje):
• 50 g płatków owsianych błyskawicznych
• 250 ml wody Mama i ja
• 20 g wiórków kokosowych
• 100 g twarogu półtłustego
• 1-2 łyżki miodu
• Sezonowe owoce

 

Wykonanie:
1. Na patelni podpraż płatki owsiane z wiórkami kokosowymi. Następnie dodaj wodę i gotuj ma małym ogniu kilka minut.
2. Dodaj twaróg, miód i wymieszaj składniki. Gotuj jeszcze 2-3 minuty i przełóż owsiankę do miseczek.
3. Dodaj świeże, sezonowe owoce. Smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno.



Redakcja CentrumPR informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja CentrumPR nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

Fly_PR

Komentarze (0)


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl
Opublikuj własny artykuł
Opublikuj artykuł z linkami

Kalendarium

Przejdź do kalendarium »

dodaj wydarzenie »

Ostatnio dodane artykuły

dodaj artykuł »