Gospodarka » Żywność
Kapary w oleju z ziołami OLE!
![]() |
| Zobacz więcej zdjęć » |
Nie każdy wie, że tak naprawdę, kapary nie są prawdziwymi warzywami, lecz małymi zamarynowanymi pączkami młodych kwiatów. Warto zapoznać się z ich smakiem nieco bliżej i pozwolić, by rozkwitł w naszym menu!
W Europie występują zaledwie dwa z niemal 250 gatunków kaparów, lecz to wystarczyło, aby stały się nieodzowną częścią europejskiej kuchni. Kupując kapary pierwszy raz, najlepiej iść za głosem tradycji i wypróbować je w najczęściej spotykanych zestawieniach. Są one przede wszystkim popularnym składnikiem kuchni śródziemnomorskiej, w tym oczywiście owoców morza i ryb. To właśnie ryby oraz niektóre mięsa, zwłaszcza białe, idealnie nadają się na pierwszą degustację kaparów.
Kapary mają intensywny, nieco cierpki smak, przez co najlepiej traktować je właśnie jako dodatek
– nie tylko do mięs i ryb, lecz także do sałatek, kanapek czy przepisów kuchni polskiej takich jak tatar. Wystarczy raz skosztować niepowtarzalnego smaku kaparów, a wyobraźnia sama podsunie nam ich zastosowania. Wyjątkowa propozycja od OLE! to kapary w oleju z ziołami – jeszcze więcej smaku
i aromatu dla miłośników południowej kuchni! Wystarczy nawet niewielka ilość tych zielonych rarytasów aby przemienić znane przepisy w wykwintne dania.
Kapary w oleju z ziołami OLE!
Pojemność: 212 ml
Cena: ok 8 zł
www.wole-ole.pl
Nadesłał:
Arni
|

Polski kapitał idzie po swoje
Pełne ciepła prezenty i świąteczne dodatki do domu z ekspresową dostawą pod drzwi - Homla i Wolt
Rodzinna pasja i spełnione marzenie „Galanta opowieść o Łodzi” pomoże najmłodszym poznawać miasto
SANPLAST SA kolejny raz wspiera akcję “Szlachetna Paczka”
Komentarze (0)