Firma » Biznes
Gessler zdradza przepis na dobrą restaurację
![]() |
| Zobacz więcej zdjęć » |
- Dobra restauracja to przede wszystkim dobra energia, fantastyczny właściciel, osoba, która przyciąga innych ludzi do siebie. Czasami właściciel może też być kucharzem, ale nie musi - mówi newsrm.tv Magdalena Gessler, polska restauratorka.
Ważna jest też wiedza. Właściciel nawet nie będąc kucharzem powinien znać się na kuchni. – Osoba, która prowadzi restaurację musi być bywalcem innych restauracji albo mieć mamę lub kogoś z rodziny, kto nauczył go dobrego smaku. Wnętrze może być żadne byle by było miło i każdy chciał się tam „przytulić” - dodaje Magda Gessler.
Można dekorować wnętrza restauracji na bogato czy np. bardziej loftowo. Najważniejszą rzeczą jest, aby wszystko było spójne. Żeby kuchnia pasowała do danego wnętrza oraz trzeba pilnować, aby karta nie była za duża. Przede wszystkim sercem restauracji są jej dania. Dobra kuchnia to podstawa i dlatego warto postawić na świeżość i dobre produkty.
Źródło: newsrm.tv
Nadesłał:
Katarzyna Zając - newsrm.tv
|

Banki centralne rynków wschodzących stoją na rozdrożu
Grudniowa Magia bonusów w Grupie Murapol z pulą lokali z rabatami o wartości nawet 139 tys. zł
Sukces polskiej technologii. BikeID z cyfrowym znakowaniem rowerów wygrywa konkurs w Berlinie
Komentarze (0)