Gospodarka » Żywność
FRoSTA w meksykańskim stylu
![]() |
| Zobacz więcej zdjęć » |
Quinoa w Ameryce Południowej zwana jest „matką zbóż”. Znana od tysięcy lat, dopiero niedawno wkroczyła do europejskich kuchni, aby w krótkim czasie zdobyć je szturmem. Chili con quinoa to wariacja na temat tradycyjnej, mięsnej wersji tego dania, jednak w całkiem nowym, warzywnym wydaniu.
Propozycję FRoSTY, poza białą komosą, tworzy również fasola w dwóch wersjach: czerwonej i czarnej – składnik, bez którego trudno wyobrazić sobie meksykańską kuchnię. Razem z soczystą, dojrzewająca na słońcu papryką oraz słodyczą chrupiącej kukurydzy powstaje połączenie nie tylko pyszne i pożywne, ale też bardzo kolorowe. Całość przyprawiona papryką, czosnkiem, kminem rzymskim oraz pieprzem kajeńskim, przypadnie do gustu nie tylko wielbicielom południowoamerykańskich smaków!
Do przygotowania dania – zarówno na patelni, jak i w mikrofalówce, wystarczy niecałe 10 minut.
Chili con quinoa znajdziemy w sklepowych zamrażarkach w cenie 10 zł/ 500 g.
Nadesłał:
JBcomm
|

Większość designerów chce szkolenia z AI. To redefiniuje ich rolę, spychając tradycyjne umiejętności
Styl i energooszczędność w jednym – jak dobrać ciepłe drzwi wejściowe z efektem wow?
Rodzina lamp Terrano od Lena Lighting
W Polsce będzie potrzebnych 10 000 Interim Managerów!
Komentarze (0)