Zdrowie » Ciało
DR HAB. AGNIESZKA BORUŃ - "CHEMIA W KUCHNI" - PROJEKT WIEDZA - UNIWERSYTET ŁÓDZKI W EMPIKU
|  | 
| Zobacz więcej zdjęć » | 
Czy gotowanie w mikrofalówce jest zdrowe? Na czym polega kwaśnienie mleka i kwaszenie ogórków? Słone menu - co nieco o soli, chipsach, frytkach i parówkach. Tajemnicze E w produktach spożywczych… To tylko część pytań i zagadnień, które będzie można zgłębić i na które będzie można poznać odpowiedzi podczas piątego już wykładu w ramach comiesięcznego cyklu „Projekt wiedza - Uniwersytet Łódzki w Empiku”. Wygłosi go dr hab. Agnieszka Boruń z Katedry Chemii Fizycznej Uniwersytetu Łódzkiego. Wykładowczyni zajmuje się od 20 lat badaniami fizykochemicznymi roztworów elektrolitów, nauczaniem chemii i popularyzowaniem nauki wśród dzieci i młodzieży. Podczas wykładu adresowanego nie tylko do dorosłych, ale także do dzieci i młodzieży, będzie także mowa o eksperymentach, które można przeprowadzić samodzielnie w domowej kuchni oraz o magicznej cieczy, którą można wykonać ze składników używanych w kuchni.
| Nadesłał:
            iwona.kazmierczak@empik.com | 
 Na przekór masowości. Co o współczesnym designie mówi debiut MOTE podczas Warsaw Home & Contract
						Na przekór masowości. Co o współczesnym designie mówi debiut MOTE podczas Warsaw Home & Contract			 ROSNĄCA PODAŻ – CHĘTNYCH MNIEJ.  WYNIKI RAPORTU „PIERWOTNY RYNEK MIESZKANIOWY W ŁODZI 2025”
						ROSNĄCA PODAŻ – CHĘTNYCH MNIEJ.  WYNIKI RAPORTU „PIERWOTNY RYNEK MIESZKANIOWY W ŁODZI 2025”			 BLACK WEEKS w Komforcie. Rabaty do -30% na łazienki, podłogi, drzwi i kuchnie
						BLACK WEEKS w Komforcie. Rabaty do -30% na łazienki, podłogi, drzwi i kuchnie			 Komfort bierze listopadowe wyprzedaże w swoje ręce  – od koncepcji po realizację z AI
						Komfort bierze listopadowe wyprzedaże w swoje ręce  – od koncepcji po realizację z AI			 AkzoNobel zwiększa rentowność w III kwartale do 15,1%
						AkzoNobel zwiększa rentowność w III kwartale do 15,1%			
Komentarze (0)