Firma » Reklama

BIBIMBAP, JAPCHAE I KLASYCZNY KEBAB. NOWI NAJEMCY W STREFIE FOOD TRUCKÓW W OFF PIOTRKOWSKA CENTER

BIBIMBAP, JAPCHAE I KLASYCZNY KEBAB. NOWI NAJEMCY W STREFIE FOOD TRUCKÓW W OFF PIOTRKOWSKA CENTER
Zobacz więcej zdjęć »
OFF Piotrkowska Center rozwija swoją ofertę gastronomiczną. Do grona stałych najemców, prowadzących tu swoje restauracje, dołączają kolejne foodtrucki zlokalizowane w przestrzeni od strony ulicy Piotrkowskiej. Od teraz miłośnicy street food mogą sięgnąć po koreańskie klasyki i tradycyjny kebab.

Ogniście czerwony food truck HONGBOX to nowa propozycja dla fanów kuchni azjatyckiej - oferuje dania inspirowane koreańskim street foodem, w tym autorską wersję popularnego Korean Fried Chicken. Chrupiące kawałki kurczaka w pikantno-słodkiej glazurze serwowane są z dodatkami, które wyostrzają smak i wprowadzają w kulinarny klimat Seulu.

W karcie HONGBOX znaleźć można też bibimbap - klasyczne koreańskie danie z ryżu, warzyw i mięsa, podawane z jajkiem i wyrazistym sosem gochujang, oraz japchae - makaron z batatów smażony z warzywami i sezamem, przekonujący lekkością, aromatem i charakterystyczną konsystencją. To danie często pojawia się na koreańskich stołach przy wyjątkowych okazjach,  od teraz można go spróbować na co dzień również w Łodzi.

-  Dla nas gotowanie to nie tylko praca, ale i sposób, by dzielić się radością. Każdy box, który wychodzi z naszej kuchni, to efekt godzin prób, degustacji i szukania najlepszych połączeń. Nie zdradzamy wszystkiego - chcemy, żeby nasi goście sami odkrywali smaki, kawałek po kawałku, box po boxie - mówi Emilia Świderska z HONGBOX i zaprasza codziennie, w godz. 17-23.

Na kulinarnej mapie OFFa pojawił się również nowy punkt dla miłośników soczystego mięsa, świeżych warzyw i aromatycznych sosów, czyli wszystkiego, co powinno znaleźć się w solidnie przygotowanym kebabie. Foodtruck Qebab serwuje zarówno tradycyjne dania w bułce, jak i wrapy w stylu dürüm, dbając o jakość składników i szybki serwis. Nowy foodtruck działa codziennie od godziny 13. 

- Bogactwo oferty gastronomicznej, przyciągającej jakością i różnorodnością to od lat znak rozpoznawczy OFFa. Zawsze jednak znajdzie się przestrzeń na nowe smaki i kulinarne doznania, dlatego postanowiliśmy rozwinąć ten obszar o strefę food trucków, która rozrasta się z każdym miesiącem - podkreśla Natalia Lesiak z OPG Property Professionals, zarządzającego OFF Piotrkowska Center i przypomina, że od początku wakacji w tej przestrzeni działają już: Maniak Pizza, oferujący  - włoski klasyk z miękkiego ciasta, zwinięty w poręczny kształt, sezonowa kawiarnia Maru  proponujący zarówno klasyczne espresso, jak i alternatywne metody parzenia kawy czy Milky Pinki, gdzie podawane są lody w amerykańskim stylu, z różnymi dodatkami i posypkami, a także koktajle owocowe - zdrowe.

Bazę zróżnicowanej oferty gastronomicznej OFF Piotrkowska Center tworzą na co dzień lokale stacjonarne. Wśród nich warto wymienić restauracje: Spółdzielnia, Drukarnia, Doki Gastrobar, Stekownia czy Len i Bawełnę, ale też  azjatycki ATO RAMEN oraz SHAMO, czy meksykańskie COMPANEROS.



Redakcja CentrumPR informuje, że artykuły, fotografie i komentarze publikowane są przez użytkowników "Serwisów skupionych w Grupie Kafito". Publikowane materiały i wypowiedzi są ich własnością i ich prywatnymi opiniami. Redakcja CentrumPR nie ponosi odpowiedzialności za ich treść.

Nadesłał:

OFF PIOTRKOWSKA CENTER
http://piotrkowskacenter.pl/

Komentarze (0)


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl
Opublikuj własny artykuł
Opublikuj artykuł z linkami

Kalendarium

Przejdź do kalendarium »

dodaj wydarzenie »

Ostatnio dodane artykuły

dodaj artykuł »