Zdrowie » Ciało
Appetita poleca: aromatyczny stek w mięcie!
                ![]()  | 
        
| Zobacz więcej zdjęć » | 
To połączenie zachwyci każdego konesera smaków.
Wołowina przygotowana w odpowiedni sposób to znakomity pomysł na rodzinny obiad, wykwintną kolację lub spotkanie ze znajomymi. Ze względu na wiele cennych składników odżywczych powinna często gościć na naszych stołach. Jest źródłem witamin z grupy B, żelaza i tłuszczy nienasyconych, które są korzystne dla zdrowia, a poza dodatkowo to bardzo smaczne mięso o głębokim, wyrazistym smaku. Podawana w towarzystwie aromatycznych ziół tworzy nietypową, ale jakże doskonałą propozycję. Stek z miętą i przyprawami Appetita, to małe kulinarne dzieło sztuki, które uwiedzie aromatem wszystkich domowników i gości.
Przepis na stek w mięcie
Składniki:
- 80 dag polędwicy wołowej
 - 5 dag masła
 - 1 łyżka mięty
 - 4 pomidory
 - Czosnek mielony Appetita
 - Bazylia Appetita
 - Pieprz czarny mielony Appetita
 - 4 kromki chleba tostowego
 - Oliwa
 - Ocet balsamiczny
 - Sól morska
 
Przygotowanie:
Z polędwicy wykrój steki po około 20 dag każdy. Mięso dopraw pieprzem i solą morską. Na patelni rozgrzej oliwę i smaż steki około minuty z każdej strony. Dodaj masło i liście mięty. Całość zdejmij z patelni, przełóż na folię aluminiową, zawiń i wstaw do piekarnika na około 5 minut. Pomidory pokrój w kostkę, dodaj czosnek, oliwę, ocet balsamiczny, bazylię i dopraw całość solą i pieprzem. Z chleba zrób grzanki. Na talerzu połóż grzanki, pomidory i stek, a całość polej sosem, który powstał podczas pieczenia.
Smacznego!
Czosnek mielony Appetita, 20 g, cena: ok. 1,40 zł
Bazylia Appetita, 10 g, cena: ok. 1,40 zł
Pieprz czarny mielony Appetita, 18 g, cena: ok. 1,40 zł

                
						Kolporter z sercem			
						Nowodvorski Lighting na Warsaw Home and Contract 2025			
						Sztuka warstwowego oświetlenia – gra planów i perspektyw			
						Rozszerzanie diety niemowląt – o czym warto pamiętać			
						NOWOŚĆ! Proszki i grysy z owoców i warzyw liofilizowanych KRESTO – naturalny kolor w Twojej kuchni			
Komentarze (0)