Zdrowie » Ciało
Adam Chrząstowski w jury Wine & Food Noble Night
                ![]()  | 
        
| Zobacz więcej zdjęć » | 
IX edycja konkursu Wine & Food Noble Night wzbudziła wiele emocji. Zadaniem każdego sześcioosobowego zespołu z Szefami Kuchni na czele było przygotowanie przystawki i dania głównego. W jury, złożonym z ogólnopolskich autorytetów kulinarnych, zasiadł Adam Chrząstowski – ambasador marki Appetita i szef krakowskiej restauracji Ed Red.
Głosy publiczności wyłoniły dwóch zwycięzców Wine & Food Noble Night: Łukasza Budzika z restauracji Mennicza Fusion i Tomasza Dziurę z restauracji Andromeda Alfa, na których czeka staż w restauracji Arzak w San Sebastian w Hiszpanii. Osobna ocena należała do grona profesjonalnego jury, które degustowało dania nie znając ich autorów. Przystawka przygotowana przez Szefa Kuchni Łukasza Budzika z restauracji Mennicza Fusion została wyróżniona przez jury. Jej autor pojedzie na pięciodniowy staż w paryskiej restauracji Guy Savoy.
Wyniki konkursu według kategorii:
Najlepsza przystawka
1 miejsce – Łukasz Budzik z restauracji Mennicza Fusion
2 miejsce – Janusz Fic z restauracji Dwór Sieraków
3 miejsce – Tomasz Dziura z restauracji Andromeda Alfa
Najlepsze danie główne
 1 miejsce – Tomasz Dziura z restauracji Andromeda Alfa
 2 miejsce – Łukasz Budzik z restauracji Mennicza Fusion  
3 miejsce – Mariusz Bizub z restauracji Zakopiańska
 
   
Appetita to jedna z najbardziej znanych i cenionych marek przyprawowych w naszym kraju. Appetita, zgodnie ze swoim hasłem - Uwodzi aromatem. Czerpie inspiracje ze źródeł – z natury, nadając potrawom wyjątkowy smak i aromat. Produkty marki wyróżnia fioletowa kolorystyka. Jej portfolio obejmuje aromatyczne zioła, przyprawy jednorodne oraz skomponowane według autorskich receptur mieszanki przyprawowe. Ofertę uzupełnia linia dodatków cukierniczych Domowe Sekrety

                
						Kolporter z sercem			
						Nowodvorski Lighting na Warsaw Home and Contract 2025			
						Sztuka warstwowego oświetlenia – gra planów i perspektyw			
						Rozszerzanie diety niemowląt – o czym warto pamiętać			
						NOWOŚĆ! Proszki i grysy z owoców i warzyw liofilizowanych KRESTO – naturalny kolor w Twojej kuchni			
Komentarze (0)