Gospodarka » Żywność
5 edycja Charytatywnych Kulinarnych Zawodów Dziennikarzy - pomaganie przez gotowanie
|  | 
| Zobacz więcej zdjęć » | 
Jak co roku temu wyjątkowemu wydarzeniu towarzyszyła nie tylko dobra zabawa, ale przede wszystkim szczytny cel pomocy tym, którzy jej potrzebują. W tym roku gotujący dziennikarze wspierali Puckie Hospicjum ks. Kaczkowskiego.
Do walki stanęło sześć trzyosobowych drużyn dziennikarskich. Wśród gotujących zawodników podziwiać mogliśmy kulinarne talenty: Joanny Racewicz, Michała Bebło, Macieja Stroińskiego, Agnieszki Milczarz, Rafała Ziemkiewicza, Doroty Gawryluk, Jolanty Fajkowskiej, Katarzyny Zdanowicz, Krzysztofa Skórzyńskiego, Marka Kacprzaka, Mikołaja Lizuta, Joanny Kryńskiej, Marcina Cejrowskiego, Kamili Biedrzyckiej- Osica, Oli Kostki, Radosława Mroza, Pauliny Drażby, Piotra Kędzierskiego, Anny Dec oraz Mileny Galant.
Każdy z zespołów miał do dyspozycji takie same produkty, z których musiał skomponować wyjątkowe menu składające się z dania głównego i deseru. Kulinarne umiejętności Zawodników oceniało znakomite Jury w składzie: Andrzej Malinowski (Prezydent Pracodawców RP), Marta Kuligowska, Krystyna Pytlakowska, Adrian Furgalski, Paweł Stasiak, Tomasz Jakubiak, Joseph Seeletso.
Po degustacji menu wyczarowanego przez gotujące zespoły dziennikarzy, Jury wybrało zwycięzców. Najlepsze danie główne – kaczkę z rabarbarem - przyrządził zespół: Radosław Mróz, Anna Dec i Katarzyna Zdanowicz. Za najlepszy deser Jury uznało pudding malinowy przygotowany przez Piotra Kędzierskiego, Marka Kacprzaka i Milenę Galant.
Charytatywne Kulinarne Zawody dziennikarzy już po raz drugi wsparła Cisowianka – idealnie pasująca nawet do najdelikatniejszych a także najbardziej wymyślnych dań. Poza faktem, iż ta naturalna woda mineralna jest wprost stworzona do spotkań przy dobrym jedzeniu, Cisowianka zawsze chętnie angażuje się w akcje niosące pomoc najbardziej potrzebującym.
| Nadesłał:
            Polskie Zdroje | 
 Na przekór masowości. Co o współczesnym designie mówi debiut MOTE podczas Warsaw Home & Contract
						Na przekór masowości. Co o współczesnym designie mówi debiut MOTE podczas Warsaw Home & Contract			 ROSNĄCA PODAŻ – CHĘTNYCH MNIEJ.  WYNIKI RAPORTU „PIERWOTNY RYNEK MIESZKANIOWY W ŁODZI 2025”
						ROSNĄCA PODAŻ – CHĘTNYCH MNIEJ.  WYNIKI RAPORTU „PIERWOTNY RYNEK MIESZKANIOWY W ŁODZI 2025”			 BLACK WEEKS w Komforcie. Rabaty do -30% na łazienki, podłogi, drzwi i kuchnie
						BLACK WEEKS w Komforcie. Rabaty do -30% na łazienki, podłogi, drzwi i kuchnie			 Komfort bierze listopadowe wyprzedaże w swoje ręce  – od koncepcji po realizację z AI
						Komfort bierze listopadowe wyprzedaże w swoje ręce  – od koncepcji po realizację z AI			 AkzoNobel zwiększa rentowność w III kwartale do 15,1%
						AkzoNobel zwiększa rentowność w III kwartale do 15,1%			
Komentarze (0)