Gospodarka » Przemysł
Tamka 43 z Brytyjsko-Polską Izbą Handlową
|  | 
| Zobacz więcej zdjęć » | 
Prestiżowe partnerstwo
Organizacja BPCC, czyli British Polish Chamber of Commerce, powstała w 1992 roku. Od początku swojego istnienia za cel obrała sobie wspieranie wzajemnej wymiany gospodarczej między Wielką Brytanią i Polską. We współpracy ze wszystkimi członkami Izby oraz lokalnymi organizacjami gospodarczymi, BPCC realizuje program promocji polskich firm oraz eksporterów. Ich działania przyczyniają się również do tworzenia nowych miejsc pracy dla Polaków – zarówno w Polsce, jak i w Wielkiej Brytanii. Zrzeszenie sukcesywnie wspiera gospodarczą współpracę polsko-brytyjską, udzielając potencjalnym inwestorom informacji na temat prowadzenia działalności w Polsce i UK oraz kojarząc partnerów biznesowych z obu państw. Przedsiębiorcy mają szansę nawiązać kontakt podczas licznych konferencji, seminariów oraz warsztatów, a także w ramach spotkań biznesowych, regularnie organizowanych przez Brytyjsko-Polską Izbę Handlową. Firmy zrzeszone w BPCC zainwestowały w naszym kraju już niespełna 12 mld € i zatrudniają ponad 150 000 osób. Teraz warszawska restauracja Tamka 43 będzie aktywnie wspierać inicjatywy Izby. Prestiżowe partnerstwo potwierdza, że filozofia, wedle zasad której prowadzona jest restauracja, przyczynia się do promocji Polski i jej dziedzictwa. Kuchnia Roberta Trzópka zachwyca bowiem nie tylko rodaków, ale również zagranicznych gości. Restauracja zdobywa liczne międzynarodowe wyróżnienia – m.in. zaproszenie restauracji do grona Exclusive Places, czy komplet trzech sztućców, przyznany przez inspektorów Czerwonego Przewodnika Michelin. Członkowie Brytyjsko-Polskiej Izby Handlowej będą mogli osobiście przekonać się o niezwykłej intuicji kulinarnej Roberta Trzópka podczas biznesowych spotkań organizowanych w lokalu przez Izbę. Tamka 43 będzie również uczestniczyć w bieżących działaniach organizacji, a tym samym czynnie wspierać gospodarcze partnerstwo Polski 
i Wielkiej Brytanii.
DOSSIER:
Tamka 43 to kawiarnia, wine bar i restauracja w jednym, która mieści się w modernistycznym budynku Narodowego Instytutu Fryderyka Chopina w Warszawie. Nowoczesna sceneria doskonale pasuje do serwowanej tam kuchni, która łączy tradycję z nowoczesnością. To zasługa szefa kuchni – Roberta Trzópka – pasjonata smaków na najwyższym poziomie, konesera poszukującego zarówno zaginionych smaków jak i innowacyjnych pomysłów na kuchnię, oparta przede wszystkim na lokalnych i sezonowych produktach, zwolennika gotowania w niskich temperaturach metodą sous-vide. Krótkie i przejrzyste menu, często zmieniana lista dań przygotowywanych z najlepszych polskich i europejskich produktów sezonowych to jego autorski pomysł.
Kontakt prasowy: 
Beata Grzybek, Marta Więckowska, MORE PR, ul. Poborzańska 8 lok.14, 03-368 Warszawa, tel. (22) 401 73 73, e-mail: beatagrzybek@more-pr.com, martawieckowska@more-pr.com 
www.tamka43.pl
    
    	
| Nadesłał:
            Marta Więckowska | 
 Na przekór masowości. Co o współczesnym designie mówi debiut MOTE podczas Warsaw Home & Contract
						Na przekór masowości. Co o współczesnym designie mówi debiut MOTE podczas Warsaw Home & Contract			 ROSNĄCA PODAŻ – CHĘTNYCH MNIEJ.  WYNIKI RAPORTU „PIERWOTNY RYNEK MIESZKANIOWY W ŁODZI 2025”
						ROSNĄCA PODAŻ – CHĘTNYCH MNIEJ.  WYNIKI RAPORTU „PIERWOTNY RYNEK MIESZKANIOWY W ŁODZI 2025”			 BLACK WEEKS w Komforcie. Rabaty do -30% na łazienki, podłogi, drzwi i kuchnie
						BLACK WEEKS w Komforcie. Rabaty do -30% na łazienki, podłogi, drzwi i kuchnie			 Komfort bierze listopadowe wyprzedaże w swoje ręce  – od koncepcji po realizację z AI
						Komfort bierze listopadowe wyprzedaże w swoje ręce  – od koncepcji po realizację z AI			 AkzoNobel zwiększa rentowność w III kwartale do 15,1%
						AkzoNobel zwiększa rentowność w III kwartale do 15,1%			
Komentarze (0)