Gospodarka » Opakowania
Produkcja opakowań z tektury falistej
Aby uzyskać opakowania z tektury falistej należy sprawnie i umiejętnie zespolić ze sobą warstwy papiernicze, w innym przypadku możemy uzyskać produkt o wadliwej konstrukcji. Nazewnictwo „Tektura falista” tyczy się środkowej, delikatnie pofalowanej masy papierniczej. Zapewnia to efekt solidniejszego arkusza, bardziej odpornego na uszkodzenia mechaniczne. Szczególnie używa się tektury falistej w produkcji opakowań dla cukiernictwa.
Tektura falista posiada wiele zalet, dlatego też, producenci dokładnie sprawdzili ten materiał. Obecnie wyróżniamy kilka typów fal B,C oraz E ( mikrofala ). Również stosowane podczas produkcji są mieszane typy fal BC, BCA, ACC.
Za sprawą nowoczesnej technologii i maszyn możemy otrzymać produkty najwyższej jakości przy nie dużym nakładzie finansowym. Dlatego też oferta na rynku jest taka bogata, co sprawia, że możemy wybrać produkt wedle własnych potrzeb.
Nadesłał:
mariuszc
|
Nowy orzechowy smak w linii słodyczy CocoACH!
Jak projektować przestrzenie biurowe wspierające neuroróżnorodność?
Sztuczna inteligencja zmienia pracę w terenie – AI na pierwszej linii
Komentarze (0)